vineri, 14 septembrie 2012

Se pregateste cea mai mare expozitie din ultimii 20 de ani

Peste cateva zile, mai exact pe 27 semptembrie 2012, se pregateste una din cea mai mari expozitii de pictura de dupa revolutie. Este vorba de expozitia intitulata "Artistul si puterea" care va cuprinde nu mai putin de 600 de opere de arta din perioada 1950 - 1990.




O astfel de expozitie este bine venita pentru iubitorii de arta de la noi, mai ales ca se anunta a fii expuse foarte multe opere nemai-vazute pana acum. Probabil ca multi dintre noi am vazut cel putin o data Muzeul National de Arta, care are aceleasi lucrari expuse de cel putin 10 ani. Am ales exemplu acesta deoarece acest muzeu este singurul care are mai multe lucrari expuse decat expozitia care isi anunta deschise portile peste cateva zile. Daca este sa ne gandim asupra perioadei alese a picturi expuse, ne putem da seama ca este vorba de o expozitie a artistilor postmoderni precum Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Constantin Piliuta, Alexandru Phoebus, Corneliu Michailescu, etc. Asteptam sa vedem cat de impresionanta va fii expozitia.

Expozitia este organizata de Centrul Cultural ArtSociety, in parteneriat cu mai multe institutii de stat si private din Romania, iar locatia aleasa este nou deschisa Biblioteca Nationala a Romaniei, un spatiu modern dar cu o  istorie veche.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu